Köpvillkor

1. Allmänt

Välkommen som kund hos oss på Maskinaffaren.se. Vi hoppas att du skall bli nöjd med din köpupplevelse. 

Vi på Maskinaffären vill härmed informera om att när Du som konsument handlar via internet, gäller Konsumentköplagen (1990:932), lagen om distans- och hemförsäljningsavtal (2005:59), Personuppgiftslagen  (1998:204 )samt lag om elektronisk handel och andra informationssamhällets tjänster (2002:562).

Maskinaffären i Nybro AB är en servande fackhandel. Detta betyder att när du köper en produkt från Husqvarna® eller Stihl så kommer vi att packa upp, montera och utföra leverans- och säkerhetskontroll innan produkten levereras till dig. När du lägger en order i vår webbshop påvisar du att du kan informera dig om produktens korrekta användning, säkerhetshantering och skötsel, genom bifogade manualer och support från oss.

Maskinaffären i Nybro AB, Organisationsnummer 556200-7475.


2. Priser

Alla priser på maskinaffären.se är angivna i svenska kronor (SEK) inklusive 25% moms. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Vid eventuella justeringar av pris på en lagd beställning kommer du att informeras om detta och har full rätt att justera eller annullera din beställning.


3. Köp

När du lägger en beställning hos oss upprättas ett avtal mellan dig och Maskinaffären i Nybro AB. Du kommer få en bekräftelse skickad till den e-postadress som du angav vid beställningen. Vi förbehåller oss rätten att ändra felaktigheter i pris och leveranstid i efterhand. Skulle detta, eller andra omständigheter uppstå så kontaktar vi dig och informerar om detta. Du har då full rätt att ändra eller annullera din beställning.


4. Betalning

När du handlar hos oss kan du välja mellan fyra olika betalsätt:

  • Direktbetalning genom bank
  • Faktura
  • Kortbetalning
  • Delbetalning i upp till 36 månader

5. Frakt & Leveransvillkor

Dina varor levereras med Postnord och följer deras frakt och leveransvillkor enligt följande:

  • Enhetsfrakt 69:- på order under 1000:-
  • Fraktfria leveranser vid ordervärde över 1000:- inom Sverige.
  • Leveranstid: 2-5 arbetsdagar om inget annat anges på produkten. Längre leveranstid kan uppstå för vissa postnummer. Leveranstiden stämmer vanligtvis men kan komma att ändras. Kontakta Maskinaffären i Nybro AB för mer information kring leveranstid.

6. Transportskador

Om du upptäcker en skada på varan eller varans emballage som uppkommit i samband med transporten, ska du direkt på plats anmäla skadan till fraktbolaget så att skadan noteras på fraktsedeln innan leveransen kvitteras.


7. Ej utlösta eller mottagna varor

Om varan ej löses ut kommer vi att debitera en faktisk fraktkostnad tur & retur.


8. Öppet Köp

När du handlar på Maskinaffären.se erbjuder vi alltid 14 dagars öppet köp på oanvända varor. Varan skickas tillbaka till oss i oskadad originalförpackning tillsammans med kvittot för ditt köp samt en anmärkning om att du vill utnyttja öppet köp. Du står själv för returfrakten och vi gör en återbetalning när varan har kommit tillbaka till oss.

Returadressen: Maskinaffären i Nybro AB, Banérgatan 1, 38237 NYBRO.


9 . Garanti

Du har alltid två års garanti när du handlar nya produkter hos oss (om inget annat anges). Garantiarbeten utförs av oss på Maskinaffären i Nybro AB  eller en annan auktoriserad serviceverkstad.


10. Tvist

Vi följer rekommendationer från Allmänna reklamationsnämnden vid eventuella tvister. Som konsument kan du också ta kontakt med EU-kommissionens onlineplattform ODR, http://ec.europa.eu/odr.


11. Husqvarna PDI & Säkerhetsföreskrifter

Vid beställning av en Husqvarna® produkt för att du som kund skall känna trygghet och glädje vid användandet:

Husqvarnas produkter kommer vi att packa upp, färdigmonterad, utföra leveranskontroller samt i förekommande fall även installera sålda maskiner hos kund. Vid webborder påvisar kunden att den är kapabel att informera sig om beställda produkters korrekta användning, säkerhetshantering och skötsel genom produkternas bifogade instruktionsmanualer, support genom Maskinaffärens kundtjänst.

Produkten kommer att överlämnas till er redo för användning, tillsammans med all nödvändig dokumentation och alla verktyg eller tillbehör som ska tillhandahållas. Vi kommer ge er instruktioner om produktens korrekta användning, säkerhetshantering och skötsel enligt produktens instruktionsmanual.